Foto: Anna Travesset, Delegada del CSIC a les Illes Balears (Autor: Miguel Lorenzo)

La Delegada Institucional del CSIC a les Illes Balears, la científica Anna Traveset, ha estat guardonada amb el premi Ramon Llull 2022. Els premis Ramon Llull són concedits pel Govern de les Illes Balears i es lliuren cada any en la vespra del Dia de les Illes Balears, que enguany tindrà lloc dilluns que ve, 28 febrer, en la Llotja de Palma.

Aquests premis busquen honorar i distingir, de manera individual o col·lectiva, a les persones físiques o jurídiques que hagin destacat dins del territori de les Illes Balears pels serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, de recerca, de l’ensenyament i lingüístic.

Enguany, el Consell del Govern ha acordat lliurar els premis Ramon Llull a Fina Salord, Consuelo Marqués, Lina Tur, Isabel Echarri, Vicent Blai, Miquel Jaume, Miquel Fiol, Anna Travesset, Esment, galeria 6a, moviment Escolta, Federació de Ciclisme i Virginia Torreta. La medalla d’Or és per a Elíes Torres i a títol pòstum per a Maria-Antònia Oliver.

La investigadora Anna Traveset, que també és científica de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB), va rebre ahir la trucada de la Presidenta del Govern dels Illes Balears, Francina Armengol, qui li va notificar l’excel·lent notícia. 

La recerca d’Anna Traveset s’ha centrat en l’estudi de les interaccions ecològiques i evolutives entre espècies, específicament en com aquestes són alterades per diferents impulsors del canvi global. També ha realitzat nombrosos estudis sobre la biologia reproductiva d’espècies vegetals vulnerables o amenaçades. Destaca per les seves importants aportacions al coneixement i comprensió de la biodiversitat en ecosistemes insulars. El seu treball de camp se centra principalment en les Illes Balears, encara que també coordina projectes a Canàries, Berlengas, Galápagos i Seychelles i participa en uns altres a l’arxipèlag de Ogasawara (el Japó), i a Europa continental (Suècia, Alemanya, Bèlgica), i Amèrica del Nord (Mèxic). L’any 2017 va rebre el Premi Rei Jaume I de protecció del medi ambient.

Missatges per les xarxes socials

Tras conocerse a las personas galardonadas con el premio Ramón Llull 2022, muchas personas han felicitado a Anna Traveset por las redes sociales. Francina Armengol, Presidenta del Govern de les Illes Balears, le ha dedicado estas palabras en Twitter: Després de conèixer-se a les persones guardonades amb el premi Ramon Llull 2022, moltes persones han felicitat Anna Traveset per les xarxes socials. Francina Armengol, Presidenta del Govern de les Illes Balears, li ha dedicat aquestes paraules en Twitter:

D’altra banda, Miquel Mir Gual, Conseller de Medi Ambient i Territori del GOIB, també s’ha sumat a les felicitacions mitjançant aquesta xarxa social.

Així mateix, altres organitzacions han donat l’enhorabona a la científica Anna Traveset:

¡Compartir!