cartel del concurso actualizada con el título 'fotos ganadoras'

Avui, 22 de maig, celebrem el Dia Internacional de la Diversitat Biològica anunciant que ja tenim a les persones guanyadores del Concurs ‘Fotografia la diversitat biològica de Balears’.

En primer lloc, no ha estat una decisió senzilla perquè hem rebut fotografies espectaculars. No obstant això, el personal de recerca de diferents centres del CSIC a Balears, encarregat de fer la valoració de les imatges, ens han enviat les seves puntuacions i ja disposem de les fotografies guanyadores.

En aquesta primera edició del Concurs ‘Fotografia la diversitat biològica de Balears’ tenim un únic guanyador, que ha presentat la millor imatge tant en la categoria ‘Espècies Terrestres i Marines’ i ‘Micro’. Aquesta persona és…Francisco Javier Mas Ferrá! I aquestes són les imatges amb les quals ha guanyat:

 

‘Fluorescència’, categoria Espècies Terrestres i Marines.

 

Fotografía ‘Fluorescencia’, ganadora en la categoría Especies Terrestres y Marinas.

Espècie: Cladocora caespitosa (madrépora mediterránea)
Lloc: Cala Olivera (Eivissa)

La fluorescència dels corals es deu a la producció de proteïnes que responen davant la llum. Si el coral es troba afeblit, per l’escalfament de l’aigua de mar o per l’augment de l’acidesa de l’aigua, produeix poca fluorescència. La fluorescència que emet aquesta colònia és indicadora del seu bon estat de salut.

 

‘Artemia salina’, categoria Micro.

Fotografía ‘Artemia salina’, ganadora en la categoría Micro.

Nom científic: Artemia salina
Lloc: Foto realitzada en el laboratori de l’IES Algarb amb uns exemplars recollits en el conducte d’aigua situat entre Platja donin Bossa i els estanys de Ses Salines (Eivissa).

Artemia salina és un petit crustaci que pot mesurar 15 mm de longitud. Viu en albuferes i zones amb una salinitat elevada. És la font d’aliment principal dels flamencs.

 

Les imatges millor valorades del concurs s’exposaran al juny al Caixaforum de Palma

 
 
El pròxim 18 de juny s’estrenarà l’exposició ‘Fotografia la diversitat biològica de Balears’ al Caixaforum de Palma amb una selecció de les millors imatges rebudes. Aquesta exposició s’exhibirà fins al 26 de juny.
 

L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer algunes espècies endèmiques i residents a les illes al públic general i entendre quin paper juguen en l’arxipèlag.

 

¡Compartir!