El proper 2 de novembre arrenca la Setmana de la Ciència i la Tecnologia del CSIC a les Illes Balears amb el joc “Què fan els científics i les científiques?”, un ‘Kahoot’ sobre plantes, animals, oceans i el planeta Terra, que convida a l’alumnat de primària a divertir-se i aprendre al mateix temps. A més, en el marc d’aquesta fita, entre el 9 i el 17 de novembre, l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats – IMEDEA (CSIC-UIB) organitza un cicle de microxerrades virtuals amb científics i científiques per a tots els públics.

Un any més el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) participa activament en la Setmana de la Ciència i la Tecnologia, una fita anual celebrada al mes de novembre a tota Espanya a la qual en cada edició se sumen nous centres i investigadors del CSIC amb l’objectiu d’apropar la ciència al públic de totes les edats, estimular el gust pel saber científic i incentivar la participació dels ciutadans en qüestions científiques. Aquest any, el CSIC prepara més de 140 activitats gratuïtes, algunes presencials i altres virtuals, que es desenvoluparan al llarg de novembre en 12 comunitats autònomes (Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia, Illes Balears, Madrid i País Basc). Al web www.semanadelaciencia.csic.es trobaràs totes les iniciatives del CSIC per a aquest gran esdeveniment de divulgació i podràs informar-te de com inscriure’t a les que més t’interessin. T’hi esperem!

Entre les activitats d’aquesta edició, la Representació Institucional del CSIC a les Illes Balears, juntament amb l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos – IFISC (CSIC-UIB), l’IMEDEA (CSIC-UIB) i el Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB), organitza el joc “Què fan els científics i les científiques?“. A través de la plataforma educativa per aprendre jugant ‘Kahoot’, els nens i les nenes d’educació primària aniran aprenent conceptes científics al mateix temps que es diverteixen i es familiaritzen amb un món apassionant. Des de les característiques de les plantes i els animals i les seves interaccions, fins a les de l’oceà i el planeta Terra, aquest joc inspirarà la seva curiositat per descobrir el món. Justament l’ingredient clau per dedicar-se a la ciència. Amb aquest joc educatiu, l’alumnat de primària podrà desenvolupar les habilitats dels científics i científiques, com respondre preguntes, fer observacions o examinar les seves opcions, a més d’experimentar un sentit de col·laboració i urgència, i ampliar la seva comprensió dels diversos camps de la ciència. Es divertiran i aprendran al mateix temps. Per a rebre la informació de com accedir a l’activitat, cal reservar via mail (d-baleares@csic.es).

A més, l’IMEDEA ha organitzat un cicle de microxerrades virtuals amb científics i científiques, del 9 al 13 i el 16 de novembre, de 10:30 a 11:30 i de 12:00 a 13:00, i el 17 de novembre de 10:30 a 11:30, en les quals exposaran durant 15 minuts via Zoom (i YouTube Live) les seves experiències en el món científic i quines són les seves investigacions actuals. Posteriorment, interaccionaran amb la seva audiència contestant als dubtes que se’ls hi plantegin. Com les places per interaccionar via Zoom amb els investigadors són limitades (màxim 100), cal reservar via mail (charina@imedea.uib-csic.es) fins al 6 de novembre.

La Setmana de la Ciència i la Tecnologia al CSIC en la seva edició de 2020 es troba finançada per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia e Innovación.

¡Compartir!