El 18 de maig, a les 18:30 hores (17:30 hores canàries), tindrà lloc un seminari telemàtic titulat “El Futuro es ahora: el post COVID-19 en el mediterráneo, liderazgo, emergencia climática y sostenibilidad”, dins el cicle “Retos del cambio climático y ambiental en el mediterráneo”.

És la segona sessió del “Ciclo Retos del  Cambio Climático y Ambiental en el Mediterráneo”, organitzat per l’Oficina del Club de Roma a Barcelona i els Grups Balears i Català, i es centrarà en els efectes de la COVID-19 en la regió del Mediterrani, on els sectors de trànsit marítim i turisme han estat els més afectats. A més, aquesta regió és la més vulnerable als impactes del canvi climàtic.

El futuro es ahora implica prendre decisions, avui, cap a un canvi del model productiu que permeti respondre a l’emergència climàtica des d’uns principis de sostenibilitat. És a dir, assegurant un equilibri entre l’economia, el medi ambient i la societat. Implica reconèixer la complexitat del repte que es té davant, fugint del simplisme curt-terminista i assumint amb responsabilitat i urgència les conseqüències del canvi climàtic. La regió Mediterrània, i les Illes Balears en particular, és un entorn ideal per a liderar un canvi a nivell mundial.

 

PROGRAMA 

18.30 – 18.35 H. Presentación: D. José Manuel Morán. Vicepresidente de la Oficina del Club de  Roma en Barcelona. 

18.35– 19.25 H.Moderadora: Dª María del Carmen Llasat Botija. Catedrática de Física de la  Atmósfera en la Universidad de Barcelona. Miembro del comité directivo de MedECC  y coautora del MAR1. 

EL MEDITERRÁNEO Y SUS ISLAS, UN FRÁGIL ECOSISTEMA EN TRANSFORMACIÓN 

  • D. Carles Manera. Catedrático de la Universidad de las Islas Baleares. Consejero  del Banco de España. 

LA COSTA Y LA SOSTENIBILIDAD DEL MODELO PRODUCTIVO, PRESENTE Y FUTURO • D. Raúl Medina. Catedrático de la Universidad de Cantabria. Director del Instituto  de Hidráulica de Cantabria. 

LAS NUEVAS CAPACIDADES DE OBSERVACIÓN DEL OCÉANO EN RESPUESTA A LAS  NECESIDADES DE LA SOCIEDAD 

  • D. Joaquín Tintoré. Profesor de investigación del CSIC. Director de la ICTS  SOCIB

19.25 – 19.45 H. COLOQUIO GENERAL Y CLAUSURA 

  1. José Francisco Conrado. Coordinador del Grupo Balear del CECoR. 

 

Inscripció: https://www.clubderoma.es/Inscripciones/20210518.html

Més informació: Capítulo Español del Club de Roma 

charo.estrada@clubderoma.org – Tel: 91 431 67 99 

¡Compartir!