El campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB) acollirà els dies 11, 12 i 13 de maig la fira Científica Ciència per a Tothom. Una iniciativa que neix de la inquietud del professorat de la Universitat de les Illes Balears per fomentar les vocacions científiques entre els joves. Aquesta activitat s’ha consolidat com l’esdeveniment de divulgació científica de major rellevància a les Illes Balears.

Controlar dispositius mitjançant senyals del cervell, utilitzar llimones com bateries, investigar un crim gràcies a la ciència o conèixer els secrets de la cuina molecular són algunes de les activitats i els experiments que es duran a terme. Durant aquests tres dies al campus de la UIB rebrà la visita de més de 5.000 estudiants de primària i de secundària, així com de centenars de famílies que acudiran el a conèixer la visió més divertida de la ciència oferta per 450 estudiants de diverses carreres científico tècniques de la UIB.

La Delegació del CSIC a les Illes Balears se sumarà fins celebració amb el muntatge d’un estand. En aquesta ‘parada’ els participants de Ciència per a tothom podran conèixer al major organisme públic d’investigació d’Espanya: el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), així com informació sobre les activitats, projectes i serveis que la Unitat de Cultura Científica de l’ CSIC, posa a disposició del públic, amb l’objectiu de despertar l’interès per la ciència, incrementar la cultura científica i fomentar les vocacions científiques.

L’exposició “El CSIC a les Illes Balears: Ciència en imatges” estarà instal·lada a l’estació de metro de la UIB. A través d’una visió artística de 18 fotografies en gran format es presenten les principals línies d’investigació dels instituts del CSIC a les Illes Balears: l’IFISC i l’IMEDEA. També s’inclouen imatges de la ICTS SOCIB.

L’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos també tindrà el seu propi estand per commemorar el seu desè aniversari amb activitats on el caos i les xarxes complexes seran els grans protagonistes.

¡Compartir!