Activitat del CSIC Balears i centres de recerca per al 11F: Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència

La Representació del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) a les Illes Balears, en col·laboració amb l’IMEDEA (CSIC-UIB), l’IFISC (CSIC-UIB), la ICTS SOCIB, la unitat de l’IGME a Balears i el COB-IEO, organitzen directes a Youtube els pròxims dies 9 i 10 de febrer de 2023, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.

En aquestes trobades informals, podràs conèixer a algunes científiques i tècniques rellevants del CSIC de l’àmbit balear que et comptaran les seves experiències com a dones estudiant i treballant en carreres STEM (acrònim en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques).

Concretament, se celebraran 2 sessions, de 45 minuts cadascuna, en les quals una moderadora connectarà en directe amb diverses científiques de centres de recerca del CSIC a Balears. Les investigadores parlaran de la seva trajectòria i participaran en un entretingut joc de preguntes i respostes.

Si assisteixes en directe, el teu paper és fonamental! Podràs interactuar directament amb les científiques i tècniques convidades i participar també en les dinàmiques proposades per la moderadora.

Lloc: Youtube de la Representació del CSIC a les Illes Balears (@csicbalears)

Dates: dijous, 9 de febrer, i divendres, 10 de febrer de 2023

Durada: 45 minuts cada directe.
– Dijous, 9 de febrer: 12:00-12:45h
– Divendres, 10 de febrer: 12:00-12:45h

 

Què persegueix aquesta activitat?

  • Visibilitzar el treball de les investigadores de Balears.
  • Fomentar la vocació científica i tecnològica entre les joves.
  • Posar en valor el paper de les dones balears en les carreres STEM.
  • Donar a conèixer aspectes relacionats amb la situació de les dones i les nenes en l’àmbit científic.

 

Com connectar-se amb les científiques del CSIC Balears?

És molt fàcil! Accedeix a Youtube a través del teu mòbil o navegador de l’ordinador, tinguis compte o no, i dirigeix-te al perfil del @csicbalears. Allà trobaràs els directes programats o en curs per al 9 i 10 de febrer.

I molt important, podràs parlar directament amb les científiques a través del xat en directe. Per a això, serà necessari iniciar sessió a Youtube amb un compte de Google.

 

Quines científiques i tècniques es connectaran?

Aquestes són les científiques del CSIC a les Illes Balears amb les quals podràs connectar aquest 11F 2023

 

A qui va dirigida aquesta activitat?

Qualsevol persona es pot connectar a aquests directes. Igualment, l’activitat es dirigeix sobretot a centres educatius i recomanem que l’edat de l’alumnat sigui a partir dels 14 anys (3r ESO cap amunt).

 

Sobre l’11F: Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència

El 22 de desembre de 2015, l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l’11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. L’objectiu principal d’aquest dia és aconseguir una major participació i inclusió de les dones i les nenes en el món de la ciència i la tecnologia i d’aquesta manera trencar amb la bretxa de gènere. Per això, moltes organitzacions organitzen activitats i posen en marxa iniciatives d’educació i sensibilització sobre el paper de les dones en la ciència.

 

 

Institucions que organitzen aquesta activitat:

 

 

¡Compartir!