Com cada any, la Fira Ciència per a tothom de la UIB torna al maig per a acostar la ciència balear a públic general i alumnat de centres escolars de tot l’arxipèlag. Ciència per a tothom tindrà lloc de l’11 al 13 de maig al Campus UIB i es tracta de la fira de divulgació científica més important de l’any a les illes.

En aquesta ocasió, la Delegació del CSIC porta com a activitat el taller infantil Les espècies de les Illes Balears, una activitat divulgativa i d’entreteniment perquè les nines i els nins coneguin la diversitat biològica de l’arxipèlag. L’activitat la realitzaran alumnat de primària que assistirà a la Fira aquest dijous i divendres. A part, el públic general podrà participar-hi a partir del divendres a la tarda i el dissabte fins al migdia.

Per part seva, el COB (IEO, CSIC) organitza les activitats Descobreix què hi ha sota la mar, Ens quedarem sense platges?, i Aprèn oceanografia amb l’Institut Espanyol d’Oceanografia a Balears.

LIMEDEA (CSIC-UIB) participa en la fira a través de l’activitat Posidònia oceanica: restaura, restaura, restaura… o millor encara, conserva. I, d’altra banda, els assistents podran gaudir de l’exposició EuroSea de la ICTS SOCIB.


Sobre el taller Les espècies de les Illes Balears

L’activitat es divideix en dues parts diferenciades. En primer lloc, personal del CSIC farà una petita presentació del taller en la qual es veurà què són les espècies i l’estat de conservació d’algunes espècies endèmiques i residents de Balears. Es finalitzarà amb el joc de ‘Qui és qui’, però adaptat a les espècies residents de les Illes Balears.

A qui va dirigit?

Aquest taller està destinat a nines i nins d’entre 8 i 11 anys i famílies.

Duració, dates i ubicació

  • Dies 11, 12 i 13 de maig de 2023 al Campus UIB (Mallorca)..
    • Centres educatius: dies 11 i 12 de maig, de 8.30 a 14.30 h.
    • Públic en general: dia 12 de maig de 16.30 a 19.30 h i dia 13 de maig de 10 a 14 h. No fa falta fer inscripció prèvia (es podrà fer allí mateix en el punt d’informació al costat del metre). Entrada lliure i gratuïta.
¡Compartir!