• Fa uns dies van arrencar els cursos d’estiu de la UNED Balears amb més de 1.500 inscrits.

La 31° edició dels cursos d’estiu de la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED) a Balears compta amb 17 cursos que es duran a terme via online (directe emès per streaming) i en diferit, fins al 29 de juliol. En aquesta oferta formativa, el Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB), que forma part del CSIC des del 2019 i és l’única Infraestructura Científica i Tècnica Singular de les Illes Balears, ha participat en el curs “Medi ambient i sostenibilitat: aspectes globals i particularitat baleàrica”, entre el 29 de juny i l’1 de juliol.

Com a part del curs, s’ha analitzat com tones de plàstics, vaixells fondejats sobre la posidònia, residus químics que s’aboquen a la mar i paisatges costaners arrasats per les construccions il·limitades, entre d’altres, provoquen greus problemes de contaminació amb el consegüent escalfament global, extinció d’espècies, etc. Així mateix, s’ha abordat la temàtica de la conservació i preservació d’espais naturals i espècies singulars, l’impacte que suposen els aerosols presents en l’atmosfera, l’estreta relació entre desenvolupament sostenible, medi ambient i economia, i la importància de fonamentar bases jurídiques per a la sostenibilitat. A més, s’ha tractat el paper de l’oceà en el clima i des de la ICTS SOCIB s’han presentat els nous sistemes d’observació de l’oceà.

A més d’aquest curs, fins al 29 de juliol s’oferiran altres matèries que abasten el dret, la psicologia, l’antropologia, la sexologia, l’alimentació i la criminologia, a més de la història, l’ètica i la filosofia, abordant qüestions d’actualitat com les fake news. L’elenc de professionals que han de dictar les 136 ponències que integren els cursos provenen de la docència i la investigació a la UNED, la Universidad Complutense de Madrid i altres institucions de la regió com la Universitat de les Illes Balears (UIB), la ICTS SOCIB, Son Espases o Son Llàtzer. També de l’Institut de Medicina Legal, el Centro Oceanográfico de Baleares del Instituto Español de Oceanografía (COB-IEO), la Policia Nacional, la Fiscalia Superior de Balears i el Consell de Menorca, el Centre Penitenciari, i d’ONGs com el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) o la Fundació Granota.

Per fomentar la participació, el centre ofereix un tercer curs gratuït per cada dues matrícules. A més, la matrícula reduïda especial es farà extensiva a aquells col·lectius que han estat en primera línia de la pandèmia, com els sanitaris.

Les matrícules per als cursos que es duran a terme als centres de Balears entre el 6 i el 29 de juliol, estan obertes a través del web de la UNED.

 

¡Compartir!