La Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme organitza “La Nit de la Investigació” juntament amb els Centres d’investigació de les Illes Balears. L’Objectiu de la celebració és Apropar la ciència i la investigació a la ciutadania d’una manera lúdica i mitjançant el contacte directe amb els Experts i les expertes.

La Nit Europea dels Investigadors és un projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea dintre de les accions Marie Sktodowska-Curie del programa Horizonte 2020, que té lloc simultàniament en més de 250 ciutats europees des de 2005.En aquest marc i durant les properes setmanes, les quatre illes acolliran una vintena d’activitats relacionades amb la ciència i la investigació en què participa personal tècnic i investigador del que

Investigadors de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) i de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB) participaran en una sessió de “Cites ràpides amb Científics i Científiquesel divendres 28 de setembre de 18 00 a 19:00. La trobada tindrà Lloc a Sa Riera, d’una manera distesa, amena i divertida, i a través de converses (cinc minuts), els investigador explica sobre experiències en el món científic i les seves investigacions actuals, i contestar els dubtes que se les plantada.

L’exposició “El CSIC a les Illes Balears: ciència en imatges, es podrà visitar a Sa Riera, del 28 de setembre al 17 d’octubre. Aquesta exposició produïda el 2010, ha recorregut diferents sales d’exposicions, centres educatius i fires científiques amb l’objectiu d’apropar la recerca realitzada pels centres del CSIC a les Illes Balears. Amb Divuit fotografies aquesta mostra representen les línies d’investigació de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA) i de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos. (IFISC). També introdueix la tasca del ICTS SOCIB.

Per altra part el Dr. Jaume Garau, director de l’Institut d’Estudis Hispànics en la Modernitat (IEHM, CSIC-UIB) oferirà una xerrada sota el títol La ciència de les humanitats” a las 18:50. Durant 15 minuts es farà una presentació de l’IEHM, definint què és, quins objectius té i quin tipus d’investigadors formen part. A partir d’aquesta descripció es passarà a donar a conèixer com funciona la investigació en les humanitats i les ciències socials i es posaran exemples de diferents treballs desenvolupats per membres de l’institut mostrant imatges llibres i documents escrits entre els segles XV i XVIII.

El Consell Superior d’Investigacions Científiques, va atorgar el 2017 a l’Institut d’Estudis Hispànics a la Modernitat (IEHM) la condició d’Unitat Associada d’R + D + I al CSIC. Aquesta categoria es reconeix en mèrit a les línies d’investigació comuns amb les entitats investigadores següents: Institut d’Història (IH) i Institut de Llengua, Literatura i Antropologia (ILLA).

El programa complet d’activitats pot consultar-se a: https://medium.com/nit-dels-investigadors-2018.

¡Compartir!