Arriba a les Illes Balears l’exposició de fotografia científica FOTCIENCIA14, que impulsen el Consell Superior d’Investigacions Científiques i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). La mostra es podrà visitar del 5 al 28 de Febrer de 2018 a l’edifici Sa Riera.

FOTCIENCIA pretén acostar la ciència i la tecnologia a la societat a través de la fotografia científica amb l’edició d’un catàleg i la producció d’una exposició en la qual es mostren les fotografies més impactants i que millor descriuen, en imatges, algun fenomen científic.

A l’exposició es mostren les 49 imatges seleccionades entre les més de 600 que van participar en la catorzena edició del concurs. La selecció la va fer un comitè format per onze professionals relacionats amb la fotografia, la microscòpia i la divulgació científica. Aquesta mostra s’ha exposat en diversos centres i museus, com el Museu Nacional de Ciència i Tecnologia (MUNCYT) i el Col·legi Espanyol de París, i s’ha editat un catàleg.

Entre els autors de les imatges seleccionades en FOTCIENCIA14, hi ha dos mallorquins: d’una banda, Antoni Costa, membre de la UIB, concretament del Servei de Comunicació, Promoció i Imatge, autor de la fotografia «Fenomen vital», i de l’altra, Jorge P. Rodríguez, investigador de l’IFISC (CSIC-UIB), que participa amb la fotografia «l’arbre pendular».

¡Compartir!