Avui, el Govern dels Illes Balears ha organitzat una Jornada de la Ciència en l’Arxiu del Regne de Mallorca, per a parlar en profunditat sobre el Projecte Llei de la Ciència del GOIB.
Aquesta jornada s’ha iniciat amb les intervencions de la presidenta del Govern, Francina Armengol, el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company i el Secretari Autonòmic d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Miquel Àngel Sureda.
Per a acabar es va realitzar una taula rodona moderada per Pep Lluís, director general de Política universitària i recerca. En ella van participar el rector de la UIB, Jaume Carot; el director del Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB), Joaquim Tintoré; la gerent de l’Associació Balear d’Empreses de Programari, Internet i Noves Tecnologies(GsBIT), Tona Pou, i la investigadora de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC– UIB), Ananda Pascual.
A l’acte han estat convidats diferents actors de la societat balear: de l’àmbit científic -la Representació del CSIC a les Illes Balears, centres del CSIC a Balears com el Centre Oceanogràfic de les Illes Balears (COB-IEO), l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC – UIB), el Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Isas Balears o Fundació Marilles-, empresarial, educació, societat civil i polític.
Aquest Projecte Llei de la Ciència compta amb el suport de la comunitat científica de les Illes Balears, on els principals instituts i organismes han participat en la seva elaboració.
La futura llei té com a objectiu fomentar l’activitat científica com a motor de diversificació econòmica i de transformació del model productiu. També, vol millorar les condicions laborals i donar estabilitat a les persones que treballa en aquest sector. Així mateix, portarà mesures per a disminuir la bretxa de gènere dins de la recerca.
¡Compartir!