Anna Traveset, investigadora de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats – IMEDEA (CSIC-UIB) i representant institucional del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a les Illes Balears, és la primera dona que apareix a la llista d’ecòlegs i ecòlogues més citats al nostre país de la revista PLoS Biology, un rànquing en el qual ocupa el vuitè lloc.

Traveset forma part d’una llista de quaranta ecòlegs i ecòlogues espanyols que estan entre el 2% més citats a nivell global. Les anàlisis actualitzades que utilitzen cites d’Scopus avaluen als científics i les científiques per l’impacte de les cites al llarg de la seva carrera fins a finals de 2019 i per l’impacte de les cites durant l’any natural únic 2019.

Aquesta ecòloga espanyola és reconeguda pel seu treball sobre les interaccions ecològiques entre plantes i animals, especialment a les illes. Traveset és Professora d’Investigació a l’IMEDEA (CSIC-UIB), amb seu a Mallorca, i Professora Col·laboradora de la Universitat de les Illes Balears (UIB). EL 2017 va rebre el Premi Rei Jaume I de Protecció del Medi Ambient. A més, actualment ocupa el càrrec de Representant Institucional del CSIC a les Illes Balears.

La seva recerca se centra en l’estudi de les interaccions ecològiques i evolutives entre espècies, específicament en com aquestes són alterades per diferents impulsors del canvi global. També ha realitzat nombrosos estudis sobre la biologia reproductiva d’espècies vegetals vulnerables o amenaçades. Destaca per les importants aportacions que ha realitzat al coneixement i la comprensió de la biodiversitat en ecosistemes insulars. El seu treball de camp se centra principalment en les Illes Balears, tot i que també coordina projectes a Canàries, Berlengas, Galápagos i Seychelles i participa en altres en l’Arxipèlag d’Ogasawara (Japó), i a Europa continental (Suècia, Alemanya, Bèlgica), i Amèrica de Nord (Mèxic).

A més de Traveset, apareix en aquesta classificació, en la quinzena posició, un altre investigador de l’IMEDEA (CSIC-UIB) de la branca de l’ecologia: Daniel Oro. L’IMEDEA (CSIC-UIB) també té representants en la llista dels biòlegs aquàtics més citats. La investigadora Beatriz Morales-Nin apareix com l’onzena científica a la llista d’aquesta branca més citada a Espanya, a la qual un total de 23 biòlegs aquàtics espanyols figuren entre el 2% d’investigadors d’aquesta branca més citats.

¡Compartir!