Del 4 al 28 de maig es podrà visitar al vestíbul de l’edifici Ramon Llull (Campus de la Universitat dels Illes Balears) aquesta mostra sobre la història, la cultura i la ciència vinícola espanyola al voltant de la vinya i el vi.

Des d’una perspectiva multidisciplinària divulgativa i didàctica, aquesta exposició ofereix un acostament general al vi en les humanitats i la seva rellevància en l’arqueologia, seguida d’un repàs breu de les principals aparicions del consum del vi en la història a través de diferents civilitzacions. L’exposició visibilitza la importància del vi en la filologia bíblica i s’endinsa en la presència d’aquest brou en la poesia andalusina. A la part final, aprofundeix en la importància de la vinya en el comerç de la península ibèrica i presenta la tasca del CSIC a la investigació i identificació de diferents varietats de vinya. En resum, es tracta d’una visió global i històrica de la interrelació de la vinya i el vi en les diferents cultures i especialitats científiques.

Aquesta edició de l’exposició ha estat produïda per la Delegació del CSIC  a les Illes Balears adaptada de l’original del grup de viticultura de la Missió Biològica de Galícia i del Museu Nacional de Ciències Naturals (tots dos, centres del CSIC) i compta, a través l’apadrinament de l’anomenat ‘Espai Clemente’ del Grup José Estévez, amb la participació de diversos cellers espanyoles: Terras Gauda, Abadia da Cova (Adegas Moure), Hereus del Marquès de Riscal, Freixenet, Borsao, Alt Moncayo, Lustau (Grup Luis Caballero ) i Vega Sicília. Té també el suport de l’Associació Plataforma Tecnològica del Vi d’Espanya-PTV i Bancor.

 

¡Compartir!