• Vilarrasa integra un grup de 13 joves nomenats entre 185 candidats.

L’Acadèmia Jove d’Espanya, institució que representa i dona veu als científics joves espanyols que realitzen la seva activitat tant a Espanya com a l’estranger, ha seleccionat a 13 nous acadèmics entre 185 candidats. Entre els nous membres, Víctor Vilarrasa Riaño, investigador a l’IMEDEA (CSIC-UIB) adscrit a l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA), ha estat nomenat Acadèmic de Nombre.

L’investigador a l’IMEDEA (CSIC-UIB) adscrit a l’IDAEA, Vilarrasa, ha entrat a formar part de l’Acadèmia Jove d’Espanya després d’un procés de selecció altament competitiu liderat per un comitè internacional independent format per investigadors de gran prestigi. La seva trajectòria científica i el seu treball al capdavant del projecte GEo-REST (predictinG EaRthquakES induced by fluid injecTion), finançat pel Consell Europeu de Recerca (ERC-Starting Grant), en el qual es desenvolupen metodologies per predir i mitigar la sismicitat induïda per la injecció de fluids en el subsòl associada a energies renovables i emissions negatives de CO2—tecnologies que capturen el CO2 de l’atmosfera i l’emmagatzemen en un altre lloc—, li han valgut el reconeixement com a Acadèmic de Nombre a l’Acadèmia Jove d’Espanya.

Aquesta institució va ser fundada el 2019 per set investigadors espanyols membres de l’Acadèmia Jove Global amb l’objectiu de promoure la ciència com a opció professional entre la joventut, promocionar la capacitació científica, donar suport a l’intercanvi i servir de fòrum i plataforma per als joves investigadors espanyols. Ara, s’uneixen a aquesta fita 13 nous Acadèmics que cobreixen diferents àmbits del coneixement incloent-hi la història, la informàtica, la química, la biologia, la ciència de materials, la veterinària, la bioenginyeria i la psicologia. L’edat mitjana dels nous Acadèmics és de 39 anys i entre ells hi ha tres investigadors espanyols que es troben treballant fora de les nostres fronteres.

Els nous Acadèmics de Nombre de l’Acadèmia Jove d’Espanya són: Cristina Blanco Sío-López, Verónica Bolón Canedo, Jesús Campos Manzano, Rubén Darío Costa Riquelme, Ana María Díez Pascual, Fernando López Gallego, María Martínez Valladares, María Moros Caballero, Idoia Murga Castro, Jonatan Ruiz Ruiz, Samuel Sánchez Ordoñez, Antonio Verdejo García i Víctor Vilarrasa Riaño. En total, els 13 nous membres de l’Acadèmia Jove d’Espanya són autors de més de 1.000 articles científics i entre ells hi ha sis receptors de les prestigioses ajudes del Consell Europeu de Recerca (ERC-Starting Grant i Consolidator), incloent-hi a Vilarrasa, l’últim guardonat amb el Premi Princesa de Girona i diversos investigadors del Programa Ramón y Cajal.

Anualment, s’incorporaran 10 nous Acadèmics fins a completar el nombre de 50, que és el màxim que permeten els Estatuts, ja que el nomenament és vàlid durant 5 anys.

¡Compartir!