Nit de la Recerca 2021

Celebra amb nosaltres la Nit Europea dels Investigadors i Investigadores

📅 24 de setembre | 🕡De 18:30 a 21:00 h. | 📍Ca n'Oleo

La Nit Europea dels Investigadors és un projecte de divulgació científica promogut per la Comissió Europea en el marc de les accions Marie Sktodowska-Curie del programa Horitzó 2020, i té lloc simultàniament en més de 300 ciutats europees des de 2005. El seu principal objectiu és apropar els investigadors i les investigadores als ciutadans perquè coneguin el seu treball, els beneficis que aporten a la societat i la seva repercussió en la vida quotidiana.

Amb motiu de la celebració d’aquesta cita europea, des de la Representació del CSIC a les illes Balears organitzarem una sèrie d’activitats de divulgació científica dirigides a tots els públics.

Tindran lloc al centre històric de Palma, a Ca n’Oleo, en horari de 18.30 h a 21.00 h. Ho hem estructurat en dues parts diferenciades: la primera part consistirà en dues activitats de jocs interactius destinats a públic general i infants; i la segona recollirà una activitat de xerrada interactiva sota el cèlebre format de ‘Cites Ràpides’. En elles comptarem amb personal científic dels centres pertanyents i associats a la Representació de les Illes Balears, i estan pensades per a públic general.

Per motius de normativa COVID, l’aforament és limitat. Per això, hem creat dos formularis per a reservar cada part. Si vols venir només a la primera part de jocs, podràs fer-ho en el formulari que veuràs més a baix. Si vols participar només en la segona, també ho podràs fer en el formulari que trobaràs en les Cites Ràpides. Vols venir a les dues? Doncs genial. Agafa la teva reserva en les dues sense cap problema.

Des de la Representació del CSIC a Balears garantirem en tot moment la seguretat de tots els assistents i per això serà necessari que tots portem màscara i respectem la distància de seguretat.

 

¡Aprofita i viu una Nit Europea dels Investigadors especial amb nosaltres!

 

 

1ª PART: Jocs Interactius | De 18:30 a 20:00 h.

Descobreix més sobre les espècies que viuen a les Illes Balears de manera divertida i interactiva. A més, podràs participar en una manualitat en la qual coneixeràs instruments i màquines que s’utilitzen a l’IMEDEA, l’IFISC i el SOCIB, els tres centres amb participació del CSIC a Balears.

“Qui és Qui”

 

El clàssic joc es reinventa i s’adapta a les espècies residents a les Illes Balears.

Hauràs d’endevinar l’espècie secreta del teu adversari amb les teves preguntes. Té plomes? És verd? Té escates? Viu sota la mar? En cada taula en la qual trobaràs els taulers, també et deixarem unes infografies en les quals podràs ampliar la informació de cada espècie proposada en el nostre “Qui és Qui?”.

 

“Recicla Ciència”: Un collage dels instruments dels centres del CSIC a Balears

Què usen els nostres científics per a investigar? En aquesta manualitat els més petits podran conèixer alguns instruments i màquines interessants que s’usen en els centres de recerca de la Representació del CSIC a Balears. A través de dibuixos d’aquests instruments, els nens i nenes podran elaborar un collage amb ajuda de les seves famílies amb diferents elements reciclats.

 

Poster Qui és Qui

RESERVA PRÈVIA

Per control d’aforament per la normativa COVID de Ca n’Oleo, és necessari que facis una inscripció prèvia. Emplena el següent formulari tant si fas una reserva individual com a conjunta.

Data límit per a fer la reserva: dijous, 23 de setembre, a les 15.00 h.

2ª PART: Cites ràpides amb les nostres científiques i els nostres científics | De 20:00 a 21:00 h.

 

T’imagines tenint una cita amb una persona que no coneixes aquest mes? Nosaltres et volem convidar que tinguis aquesta cita amb alguns investigadors dels nostres centres. Podràs xerrar amb ell@s en un format de cites ràpides, en la qual aniràs girant de taula en taula per a poder preguntar directament al científic@ sobre els dubtes i curiositats que tinguis sobre el seu treball. Veuràs què divertit! El temps límit en cada taula és de cinc a sis minuts, encara que es podrà repetir amb el/la investigadora en altres torns.

 

Podràs xerrar en les nostres cites ràpides amb:

  • Ananda Pascual Ascaso: Investigadora científica al departament d’Oceanografia i Canvi Global del IMEDEA (CSICUIB).
  • Rafel Beltran Mas: Titulat Superior del departament d’Oceanografia i Canvi Global del IMEDEA (CSICUIB).
  • María Martínez-Barbeito: Investigadora predoctoral dins de la línia de recerca «Tractament de la informació en sistemes soci-tècnics» del IFISC (CSICUIB).
  • Javier Galván: Investigador predoctoral dins de la línia de recerca «Neurociència computacional» del IFISC (CSICUIB).
  • Annalisa Caligiuri: Investigadora predoctoral dins de les línies de recerca «Tractament de la informació en sistemes soci-tècnics i biològics» del IFISC (CSICUIB).
  • Baptiste Mourre: Investigador del departament de modelatge i predicció oceànica del SOCIB.

RESERVA PRÈVIA

Per control d’aforament per la normativa COVID de Ca n’Oleo, és necessari que facis una inscripció prèvia. Emplena el següent formulari tant si fas una reserva individual com a conjunta.

 Data límit per a fer la reserva: dijous, 23 de setembre, a les 15.00 h. 

Localització Ca n’Oleo

JOC ONLINE: Sóc la Tortuga Mediterrània, et presento a tots els meus amics | Del 20 al 26 de Setembre

 

 

Identifica i aprèn sobre les espècies que viuen a les Illes Balears amb aquest joc en línia. 

Per a jugar has de seguir els següents passos (pots veure les imatges de la dreta on s’expliquen visualment):

Punxar en “Comença la partida”.
Canviar l’idioma a “Español”, fent clic en la bandera d’abaix a la dreta.
Introduir el nom de la classe: CSIC3574.

Textos i il·lustracions elaborats per: Xavier Canyelles.

Assessorament de: Xavier Canyelles i Anna Traveset

HI ORGANITZEN:

Logo Imedea
Logo IFISC blanco
lOGO socib

Segueix totes les novetats de l’esdeveniment en xarxes socials amb el hashtag #NitRecercaCSICBalears