Nit de la Recerca 2021

Celebra amb nosaltres la Nit Europea dels Investigadors i Investigadores

馃搮 24 de setembre | 馃暋De 18:30 a 21:00 h. | 馃搷Ca n'Oleo

La Nit Europea dels Investigadors 茅s un projecte de divulgaci贸 cient铆fica promogut per la Comissi贸 Europea en el marc de les accions Marie Sktodowska-Curie del programa Horitz贸 2020, i t茅 lloc simult脿niament en m茅s de 300 ciutats europees des de 2005. El seu principal objectiu 茅s apropar els investigadors i les investigadores als ciutadans perqu猫 coneguin el seu treball, els beneficis que aporten a la societat i la seva repercussi贸 en la vida quotidiana.

Amb motiu de la celebraci贸 d’aquesta cita europea, des de la Representaci贸 del CSIC a les illes Balears organitzarem una s猫rie d’activitats de divulgaci贸 cient铆fica dirigides a tots els p煤blics.

Tindran lloc al centre hist貌ric de Palma, a Ca n鈥橭leo, en horari de 18.30 h a 21.00 h. Ho hem estructurat en dues parts diferenciades: la primera part consistir脿 en dues activitats de jocs interactius destinats a p煤blic general i infants; i la segona recollir脿 una activitat de xerrada interactiva sota el c猫lebre format de 鈥楥ites R脿pides鈥. En elles comptarem amb personal cient铆fic dels centres pertanyents i associats a la Representaci贸 de les Illes Balears, i estan pensades per a p煤blic general.

Per motius de normativa COVID, l’aforament 茅s limitat. Per aix貌, hem creat dos formularis per a reservar cada part. Si vols venir nom茅s a la primera part de jocs, podr脿s fer-ho en el formulari que veur脿s m茅s a baix. Si vols participar nom茅s en la segona, tamb茅 ho podr脿s fer en el formulari que trobar脿s en les Cites R脿pides. Vols venir a les dues? Doncs genial. Agafa la teva reserva en les dues sense cap problema.

Des de la Representaci贸 del CSIC a Balears garantirem en tot moment la seguretat de tots els assistents i per aix貌 ser脿 necessari que tots portem m脿scara i respectem la dist脿ncia de seguretat.

隆Aprofita i viu una Nit Europea dels Investigadors especial amb nosaltres!

 

 

1陋 PART: Jocs Interactius | De 18:30 a 20:00 h.

Descobreix m茅s sobre les esp猫cies que viuen a les Illes Balears de manera divertida i interactiva. A m茅s, podr脿s participar en una manualitat en la qual coneixer脿s instruments i m脿quines que s’utilitzen a l’IMEDEA, l’IFISC i el SOCIB, els tres centres amb participaci贸 del CSIC a Balears.

鈥淨ui 茅s Qui鈥

 

El cl脿ssic joc es reinventa i s’adapta a les esp猫cies residents a les Illes Balears.

Haur脿s d’endevinar l’esp猫cie secreta del teu adversari amb les teves preguntes. T茅 plomes? 脡s verd? T茅 escates? Viu sota la mar? En cada taula en la qual trobar脿s els taulers, tamb茅 et deixarem unes infografies en les quals podr脿s ampliar la informaci贸 de cada esp猫cie proposada en el nostre “Qui 茅s Qui?”.

 

“Recicla Ci猫ncia”: Un collage dels instruments dels centres del CSIC a Balears

Qu猫 usen els nostres cient铆fics per a investigar? En aquesta manualitat els m茅s petits podran con猫ixer alguns instruments i m脿quines interessants que s鈥檜sen en els centres de recerca de la Representaci贸 del CSIC a Balears. A trav茅s de dibuixos d鈥檃quests instruments, els nens i nenes podran elaborar un collage amb ajuda de les seves fam铆lies amb diferents elements reciclats.

 

Poster Qui 茅s Qui

RESERVA PR脠VIA

Per control d’aforament per la normativa COVID de Ca n’Oleo, 茅s necessari que facis una inscripci贸 pr猫via. Emplena el seg眉ent formulari tant si fas una reserva individual com a conjunta.

Data l铆mit per a fer la reserva: dijous, 23 de setembre, a les 15.00 h.

2陋 PART: Cites r脿pides amb les nostres cient铆fiques i els nostres cient铆fics | De 20:00 a 21:00 h.

 

T鈥檌magines tenint una cita amb una persona que no coneixes aquest mes? Nosaltres聽et volem convidar que tinguis aquesta cita amb alguns investigadors dels nostres centres. Podr脿s xerrar amb ell@s en un format de cites r脿pides, en la qual anir脿s girant de taula en taula per a poder preguntar directament al cient铆fic@ sobre els dubtes i curiositats que tinguis sobre el seu treball. Veur脿s qu猫 divertit! El temps l铆mit en cada taula 茅s de cinc a sis minuts, encara que es podr脿 repetir amb el/la investigadora en altres torns.

Podr脿s xerrar en les nostres cites r脿pides amb:

  • Ananda Pascual Ascaso: Investigadora cient铆fica al departament d’Oceanografia i Canvi Global del IMEDEA (CSICUIB).
  • Rafel Beltran Mas: Titulat Superior del departament d’Oceanografia i Canvi Global del IMEDEA (CSICUIB).
  • Mar铆a Mart铆nez-Barbeito: Investigadora predoctoral dins de la l铆nia de recerca 芦Tractament de la informaci贸 en sistemes soci-t猫cnics禄 del IFISC (CSICUIB).
  • Javier Galv谩n: Investigador predoctoral dins de la l铆nia de recerca 芦Neuroci猫ncia computacional禄 del IFISC (CSICUIB).
  • Annalisa Caligiuri: Investigadora predoctoral dins de les l铆nies de recerca 芦Tractament de la informaci贸 en sistemes soci-t猫cnics i biol貌gics禄 del IFISC (CSICUIB).
  • Baptiste Mourre: Investigador del departament de modelatge i predicci贸 oce脿nica del SOCIB.

RESERVA PR脠VIA

Per control d’aforament per la normativa COVID de Ca n’Oleo, 茅s necessari que facis una inscripci贸 pr猫via. Emplena el seg眉ent formulari tant si fas una reserva individual com a conjunta.

聽Data l铆mit per a fer la reserva: dijous, 23 de setembre, a les 15.00 h.聽

Localitzaci贸 Ca n’Oleo

JOC ONLINE: S贸c la Tortuga Mediterr脿nia, et presento a tots els meus amics | Del 20 al 26 de Setembre

 

 

Identifica i apr猫n sobre les esp猫cies que viuen a les Illes Balears amb aquest joc en l铆nia.聽

Per a jugar has de seguir els seg眉ents passos (pots veure les imatges de la dreta on s’expliquen visualment):

Punxar en “Comen莽a la partida”.
Canviar l’idioma a “Espa帽ol”, fent clic en la bandera d’abaix a la dreta.
Introduir el nom de la classe: CSIC3574.

Textos i il路lustracions elaborats per: Xavier Canyelles.

Assessorament de: Xavier Canyelles i Anna Traveset

HI ORGANITZEN:

Logo Imedea
Logo IFISC blanco
lOGO socib

Segueix totes les novetats de l’esdeveniment en xarxes socials amb el hashtag #NitRecercaCSICBalears

隆Compartir!