Els propers dies 3 i 4 de febrer de 2017 tindran lloc a CaixaForum Palma les I Jornades sobre l’ensenyament de les ciències: el mar com a recurs educatiu, amb l’objectiu d’acostar la mar a l’escola i mostrar el potencial educatiu de les ciències marines per la seva interdisciplinarietat i multidimensionalitat.

Aquestes jornades s’adrecen a professors d’educació Primària i Secundària, així com a estudiants de magisteri i educadors, amb la voluntat de proporcionar conceptes relacionats amb les ciències marines i l’oceanografia que es puguin integrar de forma transversal en totes les assignatures. L’estudi de la mar suposa la compressió de continguts i conceptes provinents de la física, la biologia, la química, l’enginyeria, la geologia, les matemàtiques, etc. També permet conèixer les activitats associades a la mar, com el turisme, la pesca, el transport marítim, etc., aspectes clau per al coneixement del nostre entorn natural, econòmic i social.

Conferències, tallers d’experiències, monòlegs d’humor científic i visites guiades completen un programa d’activitats on els investigadors,  divulgadors i docents d’àmbit nacional i local que treballen per millorar l’ensenyament de les ciències compartiran  materials, recursos i propostes didàctiques que permetin entendre aspectes clau dels oceans, així com reflexionar sobre la seva importància i el seu estat de salut.

Aquesta activitat té reconegut 1 crèdit pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports. És totalment gratuïta i només cal una inscripció prèvia emplenant un formulari electrònic fins al 2 de febrer de 2017. Les places són limitades.

Les «I Jornades sobre l’Ensenyament de les Ciències: el mar com a recurs educatiu» estan organitzades per la Unitat de Cultura Científica del CSIC a les Illes Balears, el Consell General d’il·lustres Col·legis Oficials de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Españal, i pel Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB) a través d’Medclic: el Mediterrani a un clic (SOCIB – Obra Social “la Caixa”). Aquestes entitats tenen un ferm compromís amb l’educació, la investigació i la divulgació del coneixement científic.

¡Compartir!