Fins al 20 de novembre pots presentar les teves fotografies de contingut científic.

Obert el termini de presentació d’imatges per a la 14a edició de FOTCIENCIA, una iniciativa del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) que compta amb la col·laboració de la Fundació Jesús Serra.

L’objectiu d’FOTCIENCIA és seleccionar imatges de contingut científic per formar part d’una exposició itinerant que recorrerà diferents museus i centres culturals d’Espanya el 2017 i que també anirà acompanyada d’un catàleg de fotografies. Les imatges han d’estar relacionades amb la investigació científica o les seves aplicacions, i poden reflectir aspectes com l’objecte d’estudi de la investigació, les persones que la realitzen, la seva instrumentació i instal·lacions, els resultats de l’avenç científic, etc.

La participació està oberta a qualsevol persona major d’edat que presenti fotografies pròpies que no hagin estat seleccionades en processos similars i, en el cas de la modalitat ‘La ciència a l’aula’, a l’alumnat de secundària i cicles formatius de grau mitjà.

Només s’admetran fotografies en format digital acompanyades d’un text que permeti interpretar-les. El comitè de selecció valorarà la tècnica i l’estètica de la imatge així com el caràcter divulgatiu del text.

Fins al proper 20 de novembre a les 14:00 les imatges es poden presentar a una de les següents modalitats:

Micro, quan la dimensió real de l’objecte fotografiat sigui menor o igual a 1 mm o la imatge hagi estat obtinguda mitjançant un instrument de micrografia (òptica o electrònica) o tècniques de difracció.

General, quan la dimensió real de l’objecte fotografiat sigui major d’1 mm.

A més, els / les autors / es també poden adscriure la seva imatge a altres modalitats específiques sobre Agricultura sostenible o sobre Alimentació i nutrició.

El comitè seleccionarà les fotografies més impactants i que millor reflecteixin el contingut científic. Les dues millors imatges de la categoria General i les dues millors imatges de la categoria Micro seran remunerades amb una quantitat de 1.500 € cadascuna. En les altres modalitats, es seleccionarà una foto que rebrà 600 €. En concret, per a la selecció de les imatges pertanyents a les modalitats sobre Agricultura sostenible, i sobre Alimentació i nutrició es comptarà amb experts del CSIC de l’Institut d’Agricultura Sostenible (CSIC) i de l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (CSIC), respectivament .

L’organització farà una selecció addicional de fotografies per incloure-les al catàleg i en l’exposició. La mostra recorrerà una vintena de ciutats d’Espanya i constarà de dues còpies disponibles per préstec gratuït.

A més, totes les fotos presentades passaran a formar part de la galeria d’imatges del web de FOTCIENCIA.

La presentació de les imatges i els seus corresponents textos es realitzarà a través del web: www.fotciencia.es. Qualsevol consulta addicional pot realitzar a través de fotciencia@csic.es o fotciencia@fecyt.es.


¿Qué esconde la mano de un niño?, imagen de FOTCIENCIA13. / Raúl Rivas González y Lorena Celador Lera.

¡Compartir!