Cartel de la conferencia de Juli Peretó

 

Una de les preguntes fonamentals per a la humanitat és com va aparèixer la vida al nostre planeta. Tot i que mai arribarem a saber com va succeir exactament, la ciència contemporània ens permet estudiar com va poder ocórrer. El pròxim dia 30 de març, a les 19.00 h, l’investigador Juli Peretó de la Universitat de València donarà una conferència a l’auditori de Caixaforum Palma en la qual abordarà aquest enigma científic.

En aquesta ponència, Peretó exposarà alguns detalls sobre com es va originar la vida a la Terra fa uns 4.000 milions d’anys, la seva evolució i els processos que s’estan duent a terme en els laboratoris sobre la fabricació artificial de la vida.

L’acte, organitzat per la Representació del CSIC a les Illes Balears, serà d’entrada gratuïta i lliure fins a completar aforament. A més a més, la xerrada serà accessible per a persones sordes, ja que es comptarà amb els serveis d’interpretació de la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears (FSIB).

 

Sobre Juli Peretó

 

Juli Peretó, catedràtic de la Universitat de València, treballa com a investigador a l‘Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (CSIC-UV). Així mateix, imparteix classes com a professor de Bioquímica i Biologia Molecular en aquesta universitat.

Destaca també per la seva labor com a divulgador científic, que li ha portat a publicar diversos llibres sobre l’origen i evolució de la vida -el més recent, el 2023, sota el títol  «Un planeta creatiu. Com va començar la vida a la Terra i com la fabricarem en el laboratori»-.

A part, el Dr. Peretó és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans i va ser codirector-fundador de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, centre mixt entre la Universitat de València i el CSIC). Els seus interessos de recerca inclouen l’evolució del metabolisme, el concepte de cèl·lula mínima, la bioprospecció d’hàbitats inhòspits i la història de les idees sobre l’origen natural i la síntesi artificial de vida. Intenta ensenyar metabolisme amb un aire evolutiu a biòlegs, bioquímics i biotecnòlegs. Va ser secretari i vicepresident de la International Society for the Study of the Origin of Life (ISSOL) de la qual el 2014 va ser triat Fellow. És cofundador de l’empresa Darwin Bioprospecting Excellence SL, una spin-off de la Universitat de València instal·lada al seu Parc Científic.

Tot el que necessites saber sobre la conferència

 

Data i horari: 30 de març, a les 19h

Idioma de la conferència: Català

Lloc: CaixaForum Palma

¡Compartir!