“Desafiaments, travetes i motivacions per arreglar el món”

Cartell de la presentació del llibre de Valladares a Mallorca

Data: dilluns, 27 de novembre

Hora: 18:00 h

Lloc: Club Diario de Mallorca (Carrer Puerto Rico, 07006 Palma, Illes Balears)

Entrada: Gratuïta i lliure fins a completar aforament. Aparcament gratuït per als assistents

 

Aquest proper dilluns 27 de novembre a les 18:00 h tindrà lloc la presentació del nou llibre de Fernando Valladares ‘La Recivilización. Desafiaments, entrebancs i motivacions per arreglar el món’ al Club Diario de Mallorca. L’esdeveniment, organitzat per la Delegació del CSIC a les Illes Balears, comptarà amb la conducció de Marisa Goñi, directora de Diario de Mallorca.

El reconegut ecòleg i investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Fernando Valladares, visita Palma per presentar aquest llibre que ofereix una interessant visió de futur sobre la crisi climàtica. “Hem de canviar de rumb com més aviat millor i per fer-ho no hi ha més remei que desmuntar el nostre model socioeconòmic. Això és tot. La bona notícia és que sabem com fer-ho i que si ho aconseguim viurem més i millor”, destaca Valladares.

Fernando Valladares, doctor en Biologia, lidera el grup d’Ecologia i Canvi Global al Museu Nacional de Ciències Naturals i és professor associat a la Universitat Rei Joan Carles de Madrid. Reconegut per les seves extenses investigacions sobre biodiversitat, canvi climàtic i impactes humans en els ecosistemes, ha estat distingit amb premis com el Rei Jaume I en Protecció del Medi Ambient i el Premi Biophilia de Comunicació Mediambiental de la Fundació BBVA. La seva preocupació per la crisi ambiental l’ha portat a ser un actiu divulgador en mitjans i xarxes socials, especialment en el seu canal ‘La salut de la humanitat’. ‘La Recivilización’ (editorial Destino) marca el seu debut en la literatura divulgativa.

 

Al vestíbul del Club Diario de Mallorca hi haurà exemplars del llibre per a la seva venda i Fernando Valladares estarà disponible per a signar-los.

Més sobre el llibre de Fernando Valladares

El llibre ‘La Recivilización’ de Fernando Valladares explora la nostra relació tòxica i no sostenible amb la natura, que és l’arrel de nombroses crisis actuals, com el canvi climàtic, pandèmies i extinció d’espècies. Valladares argumenta que la nostra supervivència, malgrat ser considerada segura, està seriosament amenaçada. El llibre critica la nostra dependència excessiva en la tecnologia i la negació dels problemes ambientals per interès o por, destacant que la ciència ofereix diagnòstics i solucions clares que no s’estan aprofitant adequadament.

Valladares emfatitza que només una societat educada i reflexiva pot aprofitar les aportacions científiques per transformar conflictes en pau i respectar els drets humans, incloent el dret a un medi ambient net i saludable. El llibre insta a un canvi de rumb urgent, defensant un nou model ecosocial basat en la confiança, l’empatia i la col·laboració en lloc de la competència i la sobreexplotació. Valladares veu aquest moment històric com una oportunitat crucial per replantejar el nostre model de civilització i tracta com els obstacles autoimposats impedeixen avançar en resoldre les amenaces ambientals. El llibre ofereix una mirada crítica a la nostra relació amb la natura i subratlla la necessitat de preservar un entorn natural saludable per a la nostra pròpia supervivència.

 

¡Compartir!