Fotografia ‘Fluorescència’, guanyadora en la categoria Espècies Terrestres i Marines.

‘Fluorescencia’, una de les imatges de l’exposició Fotografia la diversitat biològica de les Balears / Autor: Xavier Mas

La troballa d’una espècie nova, corals fluorescents a Eivissa o un mussol camuflat són algunes de les espècies protagonistes d’aquesta mostra.

Del 18 al 26 de juny, CaixaForum Palma acollirà l’exposició Fotografia la diversitat biològica de les Balears, organitzada per la Representació del CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques) a les Illes Balears.

Aquesta exposició està constituïda per vint fotografies de diversos autors que conviden a descobrir algunes espècies residents i endèmiques de les Balears, i a reflexionar sobre la importància de conservar-les.

El públic assistent podrà visitar-la gratuïtament a la segona planta de CaixaForum i hi trobarà una selecció de les fotografies que varen participar al concurs de fotografia sobre espècies de les Balears que recentment va llançar la Representació del CSIC a l’arxipèlag. A més, hi podran veure les fotografies de Francisco Javier Mas Ferrà, l’únic guanyador del concurs a les categories “Espècies terrestres i marines” i “Micro”.

Així mateix, algunes persones que treballen o estan relacionades amb el CSIC han col·laborat amb aquesta exposició i també hi exhibeixen algunes fotografies d’espècies. Planet Tuna, que pertany al Centre Oceanogràfic de les Illes Balears (COB, IEO-CSIC), és una de les organitzacions que ha participat en aquesta exposició amb imatges de la tonyina (Thunnus thynnus) i la medusa luminescent (Pelagia noctiluca). Aquest grup té com a objectiu difondre les darreres recerques de les tonyines i altres grans pelàgics, i reivindicar la riquesa i la diversitat de les nostres aigües.

Un altre centre de recerca que ha col·laborat amb l´exposició és l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB). Aquest centre té com un dels seus eixos principals l’estudi de la diversitat biològica a les Illes Balears, amenaçada pels efectes del canvi global, la pèrdua d’hàbitat i la introducció d’espècies. Personal científic d’aquest organisme s’ha involucrat amb l’exposició i hi ha aportat fotografies de pol·linitzadors i d’un tipus nou de cuc escatós, que s’ha identificat recentment.

L’exposició romandrà oberta al públic des de l’horabaixa del 18 de juny fins al matí del 26 de juny del 2022, a la sala Margaret D’Este de la segona planta de CaixaForum Palma. L’entrada a l’exposició és lliure dins l´horari de visita, que serà de dilluns a dissabte de 10 a 20 hores i els diumenges d’11 a 14 hores.

 

Més informació

Carolina Morán.

Àrea de Comunicació i Cultura Científica de la Representació Institucional del CSIC a les Illes Balears.

carolina.moran@csic.es

tel: 971611960 / 637 714 103

Ana Núñez.

Àrea de Comunicació i Cultura Científica de la Representació Institucional del CSIC a les Illes Balears.

ana.n@csic.es

¡Compartir!