
Una de les manifestacions més dramàtiques d’aquesta era d’impacte antropogènic sobre la biosfera és l’erosió de la diversitat biològica.
El pròxim dijous, 1 de desembre, a les 19.30 hores, el Prof. Rodolfo Dirzo de la Universitat de Stanford (EUA) farà una conferència gratuïta a l’auditori del Centre de Cultura Sa Nostra, a Palma, en la qual tractarà sobre l’erosió de la diversitat de la fauna: la zooerosió. Així mateix, la seva ponència aprofundirà en qüestions relacionades amb el canvi global i els impactes d’aquesta erosió sobre els ecosistemes i la salut humana, cosa que resulta d’especial interès tenint en compte la pandèmia d’àmbit mundial que hem sofert recentment.
Rodolfo Dirzo, originari de Mèxic, es va graduar en Biologia a la Universitat Autònoma de l’Estat de Morelos i, posteriorment, va fer el doctorat en Ecologia a la Universitat de Gal·les, a la Gran Bretanya. Actualment, és professor al Departament de Biologia de la Universitat de Stanford, on treballa d’ençà de 2005.
El seu treball com a investigador s’ha centrat en l’estudi de les interaccions d’espècies en ecosistemes tropicals a diverses zones del planeta, com Califòrnia, Amèrica Llatina o Kenya. Entre les seves nombroses investigacions, destaca el declivi de la vida animal, fet que el va portar a encunyar el terme «defaunació», i com aquest fet afecta els serveis que proporcionen els ecosistemes (p. ex., la regulació de malalties).
Les seves aportacions l’han fet mereixedor de diversos premis al seu país d’origen, com el Premi Nacional d’Ecologia, la Medalla d’Honor en Ciències, i el Mèrit en Ecologia i Investigació de la Societat Ecològica de Mèxic. A més, és membre principal de l’Institut per al Medi Ambient de Stanford Woods. Tot això l’ha consolidat com un referent internacional en el camp de l’ecologia evolutiva.
La xerrada que farà properament a Mallorca està organitzada per la Delegació del CSIC a les Illes Balears i és de franc. L’entrada a l’auditori del Centre de Cultura Sa Nostra és lliure fins a completar-ne l’aforament.